REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Klatovská vánoční polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hlava, ocas, ploutve a vnitřnosti z jednoho kapra povařené spolu s kořenovou zeleninou.


Ingredience:
hlava, ocas, ploutve a vnitřnosti z jednoho kapra
120 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel nebo pastinák)
70 gmásla
50 ghladké mouky
2 ksžloutky
muškátový květ
mletý pepř
šálek mléka
drobně usekaná zelená petržel nebo pažitka
sůl

Postup:

1. Z kapří hlavy odstraníme žábry a v osolené vodě zvolna uvaříme do měkka
2. Vývar přecedíme, zahustíme světlou jíškou a znovu asi 12 až 15 minut povaříme
3. Očištěnou, drobně nakrájenou zeleninu osmahneme na másle, přidáme ji do vývaru současně s rybím masem obraným z hlavy, drobně nakrájenými jikrami a mlíčím a zvolna ještě asi 10 minut povaříme
4. Na konec polévku okořeníme muškátovým květem, špetkou mletého pepře a podáváme s osmaženou houskou
5. Těsně před podáváním ji zjemníme žloutkem rozkvedlaným v mléce a drobně usekanou zelenou petrželí nebo pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy