REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slepičí polévka II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Menší slepice rozpůlená na půlky a povařená s kořenovou zeleninou a cibulí.


Ingredience:
1 ksmenší slepice
1 ksrajčete
150 gkořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
1/2 kscibule i s hnědou slupkou
3 lvody
zelená petrželka
kousek masoxu
vlasové nudle
sůl

Postup:

1. Očištěnou slepici rozpůlíme, opereme a uvaříme s cibulí i se slupkou v osolené vodě do poloměkka
2. Do polévky přidáme opranou, oškrábanou a nakrájenou kořenovou zeleninu a rajče a dále vaříme
3. Měkkou slepici vyjmeme, vykostíme
4. Polévku přecedíme, vložíme do ní zpět rozkrájené maso a zvlášť uvařené a propláchnuté vlasové nudle, rozkrájenou zeleninu a kousek masoxu
5. Jednotlivé porce horké polévky zdobíme nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy