REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

těstoviny

Podkategorie: vařené 12, dušené 4

Bylinkový kuskus

Oblíbená příloha zvláště v arabských zemích.

Domácí flíčky

Šunkofleky z těsta, které si připravíme doma, chutnají jednoznačně mnohem lépe než ty kupované. Výhodou je, že si je můžeme za dlouhých zimních večerů připravit do zásoby.

Domácí těstoviny

Široké nudle z těsta připraveného ze semolinové a hladké pšeničné mouky se žloutky. Přípravu usnadní strojek na těstoviny.

Kuskus jako příloha

Ve vývaru nabobtnalý kuskus, servírovaný ochucený rozinkami nebo zrníčky granátového jablíčka, citronovou šťávou, bylinkami a kořením.

Kuskus se zeleninou jako příloha

Rychlá příprava přílohy z kuskusu zalitého zeleninovým vývarem, olivovým olejem, čerstvou paprikou, kukuřicí a pórkem.

Příprava domácích nudlí

Přílohové nudle připravené v domácích podmínkách.

Příprava kuskusu

Základní příprava kuskusu. Skvělá příloha nebo, smíchaný s dalšími ingrediencemi, i zajímavý hlavní chod.

Tarhoňa – vařená

Tarhoně jsou vlastně maďarské těstoviny uvařené doměkka v mírně osolené vodě. Je to univerzální potravina, příloha, kterou lze konzumovat samostatně, využít jako zavářku do polévek nebo jako přílohu k omáčkám a masu.

Tarhoňa – dušená

Jedna z možností, jak uvařit tarhoně, je nejprve je orestovat spolu s cibulí na tuku a pak je podusit pod pokličkou zalité vodou.

Tarhoně

Těstovinová příloha hlavně k masovým roládám.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy