těstoviny
Bylinkový kuskus
Oblíbená příloha zvláště v arabských zemích.
Domácí flíčky
Šunkofleky z těsta, které si připravíme doma, chutnají jednoznačně mnohem lépe než ty kupované. Výhodou je, že si je můžeme za dlouhých zimních večerů připravit do zásoby.
Domácí těstoviny
Široké nudle z těsta připraveného ze semolinové a hladké pšeničné mouky se žloutky. Přípravu usnadní strojek na těstoviny.
Kuskus jako příloha
Ve vývaru nabobtnalý kuskus, servírovaný ochucený rozinkami nebo zrníčky granátového jablíčka, citronovou šťávou, bylinkami a kořením.
Kuskus se zeleninou jako příloha
Rychlá příprava přílohy z kuskusu zalitého zeleninovým vývarem, olivovým olejem, čerstvou paprikou, kukuřicí a pórkem.
Příprava domácích nudlí
Přílohové nudle připravené v domácích podmínkách.
Příprava kuskusu
Základní příprava kuskusu. Skvělá příloha nebo, smíchaný s dalšími ingrediencemi, i zajímavý hlavní chod.
Tarhoňa – vařená
Tarhoně jsou vlastně maďarské těstoviny uvařené doměkka v mírně osolené vodě. Je to univerzální potravina, příloha, kterou lze konzumovat samostatně, využít jako zavářku do polévek nebo jako přílohu k omáčkám a masu.
Tarhoňa – dušená
Jedna z možností, jak uvařit tarhoně, je nejprve je orestovat spolu s cibulí na tuku a pak je podusit pod pokličkou zalité vodou.
Tarhoně
Těstovinová příloha hlavně k masovým roládám.
Těstovinový salát s lososem
Uvařené těstoviny promíchané s opečenými kousky lososa, burskými oříšky a pórkem, dochucené thajskou omáčkou a nasekaným koprem.
Těstoviny s citrónem
Uvařené těstoviny smíchané s olivovým olejem a šťávou z citrónu.
Těstoviny s citrónem a bazalkou
Uvařené krátké těstoviny promíchané s olivovým olejem, citrónovou šťávou a lístky bazalky.
Těstoviny s citrónem a česnekem
Doměkka uvařené těstoviny smíchané s citrónovou šťávou, česnekem a petrželkou.
Těstoviny s čekankou
Uvařené těstoviny smíchané s čekankovými puky podušenými na oleji a česneku.
Těstoviny s kukuřicí a hráškem
Uvařené těstoviny smíchané s podušenou kukuřicí a hráškem.
reklama