Ve vývaru nabobtnalý kuskus, servírovaný ochucený rozinkami nebo zrníčky granátového jablíčka, citronovou šťávou, bylinkami a kořením.
Ingredience:
1 hrnek | kuskusu (objem hrnku 250 ml) |
2 hrnky | zeleninového nebo kuřecího vývaru (i gelový bojon, nemáme-li svůj domácí vývar) |
1 hrst | rozinek (zrníček granátového jablíčka) |
1 lžíce | čerstvě mačkané citronové nebo limetkové šťávy |
1 lžička | drceného římského kmínu |
čerstvý koriandr nebo plocholistá petržel | |
čerstvě mletý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Do mísy nasypeme kuskus, přidáme několik kapek oleje, citronovou nebo limetkovou šťávu, drcený římský kmín, sůl, pepř, promícháme a přelijeme vroucím vývarem, necháme cca 10 minut nabobtnat, dokud kuskus nevstřebá všechnu tekutinu
2. Ke kuskusu přidáme ještě rozinky, dvěma vidličkami kuskus zlehka načechráme a máme hotovo
3. Na talířích kuskus ještě posypeme čerstvými listy koriandru nebo plocholistou petrželí.
Místo rozinek lze do kuskusu přimíchat například zrníčka granátového jablíčka nebo podrcené mandle.