REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuskus jako příloha

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vývaru nabobtnalý kuskus, servírovaný ochucený rozinkami nebo zrníčky granátového jablíčka, citronovou šťávou, bylinkami a kořením.


Ingredience:
1 hrnekkuskusu (objem hrnku 250 ml)
2 hrnkyzeleninového nebo kuřecího vývaru (i gelový bojon, nemáme-li svůj domácí vývar)
1 hrstrozinek (zrníček granátového jablíčka)
1 lžícečerstvě mačkané citronové nebo limetkové šťávy
1 lžičkadrceného římského kmínu
čerstvý koriandr nebo plocholistá petržel
čerstvě mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Do mísy nasypeme kuskus, přidáme několik kapek oleje, citronovou nebo limetkovou šťávu, drcený římský kmín, sůl, pepř, promícháme a přelijeme vroucím vývarem, necháme cca 10 minut nabobtnat, dokud kuskus nevstřebá všechnu tekutinu
2. Ke kuskusu přidáme ještě rozinky, dvěma vidličkami kuskus zlehka načechráme a máme hotovo
3. Na talířích kuskus ještě posypeme čerstvými listy koriandru nebo plocholistou petrželí.

Doporučení:

Místo rozinek lze do kuskusu přimíchat například zrníčka granátového jablíčka nebo podrcené mandle.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy