REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené

Domácí flíčky

Šunkofleky z těsta, které si připravíme doma, chutnají jednoznačně mnohem lépe než ty kupované. Výhodou je, že si je můžeme za dlouhých zimních večerů připravit do zásoby.

Domácí těstoviny

Široké nudle z těsta připraveného ze semolinové a hladké pšeničné mouky se žloutky. Přípravu usnadní strojek na těstoviny.

Kuskus jako příloha

Ve vývaru nabobtnalý kuskus, servírovaný ochucený rozinkami nebo zrníčky granátového jablíčka, citronovou šťávou, bylinkami a kořením.

Příprava domácích nudlí

Přílohové nudle připravené v domácích podmínkách.

Příprava kuskusu

Základní příprava kuskusu. Skvělá příloha nebo, smíchaný s dalšími ingrediencemi, i zajímavý hlavní chod.

Tarhoňa – vařená

Tarhoně jsou vlastně maďarské těstoviny uvařené doměkka v mírně osolené vodě. Je to univerzální potravina, příloha, kterou lze konzumovat samostatně, využít jako zavářku do polévek nebo jako přílohu k omáčkám a masu.

Těstovinový salát s lososem

Uvařené těstoviny promíchané s opečenými kousky lososa, burskými oříšky a pórkem, dochucené thajskou omáčkou a nasekaným koprem.

Těstoviny s citrónem

Uvařené těstoviny smíchané s olivovým olejem a šťávou z citrónu.

Těstoviny s citrónem a bazalkou

Uvařené krátké těstoviny promíchané s olivovým olejem, citrónovou šťávou a lístky bazalky.

Těstoviny s citrónem a česnekem

Doměkka uvařené těstoviny smíchané s citrónovou šťávou, česnekem a petrželkou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy