REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí flíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Šunkofleky z těsta, které si připravíme doma, chutnají jednoznačně mnohem lépe než ty kupované. Výhodou je, že si je můžeme za dlouhých zimních večerů připravit do zásoby.


Ingredience:
300 ghrubé mouky
3 ksvejce
1 lžíceoleje
1 lžícevody

Postup:

1. Na vál nebo jinou podložku si nasypeme mouku, veprostřed vyhloubíme důlek, do kterého dáme vejce, vodu a olej
2. Pomocí příborového nože hrneme mouku ke středu a pak zpracujeme rukama v pevné, pružné a nelepivé těsto
3. Utvoříme bochánek a v mikrotenovém sáčku necháme 30 minut v chladu
4. Pracovní plochu si lehce pomoučíme polohrubou moukou, těsto rozdělíme na čtyři stejné díly a každý vyválíme na placku o výšce 2 mm
5. Placky přeneseme na čistou utěrku a necháme je oschnout z každé strany 15 minut
6. Pak si nakrájíme 1,5 cm široké pásky a ty překrájíme na flíčky
7. V jedné vrstvě je ještě necháme chvilku oschnout na tácku
8. V dostatečném množství hodně osolené vody vaříme flíčky 3 minuty
9. Po scezení je ihned promícháme s uzeninou, aby se nám neslepily.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy