REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí těstoviny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Široké nudle z těsta připraveného ze semolinové a hladké pšeničné mouky se žloutky. Přípravu usnadní strojek na těstoviny.


Ingredience:
6 ksžloutků
4 ksvejce
300 gsemolinové mouky
300 ghladké mouky
4 lžíceolivového oleje
1 lžícesoli
oda dle potřeby (max. 100 ml)

Postup:

1. Ze všech surovin vypracujte tuhé těsto (propracujte do úplného spojení)
2. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte minimálně 30 minut odpočívatv lednici
3. Odpočaté těsto vyválejte strojkem na těstoviny nebo válečkem na 2 mm tenké a 40 cm dlouhé pláty
4. Na libovolném nástavci strojku otáčením kličky vykrajujte požadované tvary.

Doporučení:

Těstoviny vařte v dostatečném množství vody osolené 2 lžícemi soli na 1 litr vody. Jak na barevné těstoviny? Příprava je shodná s postupem na základní těstoviny, pouze místo vody a 1/3 vajec přidejte rajčatový protlak, nebo špenát podle toho, jestli chcete vyrábět těstoviny červené nebo zelené. Černé těstoviny nebo Risotto se obarvují sépiovým inkoustem. Všechny verze barevných těstovin můžete obohatit bylinkami, či vhodným přikořeněním – například šafránem. Domácí těstoviny jsou vynikající například s bazalkovým pestem.

Poznámka:

Zdroj: www.chefshop.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy