Základní příprava kuskusu. Skvělá příloha nebo, smíchaný s dalšími ingrediencemi, i zajímavý hlavní chod.
Ingredience:
2 díly | vody |
1 díl | kuskusu |
sůl |
Postup:
1. Přesně 1 díl kuskusu zalijeme 2 díly horké vody
2. Po zalití necháme cca 10 – 15 minut stát
3. Kuskus provzdušníme vidličkou, osolíme a buď přímo servírujeme jako přílohu, nebo ho můžeme různě dochutit.
Příklad využití; v létě necháme změklý kuskus vychladnout, přidáme do něj čerstvou zeleninu a olivový olej nebo jogurt a máme připravený lehký osvěžující salát.
Poznámka:Variantou je také opačný způsob přípravy, to znamená, že v pánvi nejdříve připravíme zeleninu s kořením či masem a teprve nakonec přisypeme kuskus. Vypneme plamen a pod pokličkou necháme kuskusová zrníčka spokojeně nabobtnat.