REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Příprava domácích nudlí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přílohové nudle připravené v domácích podmínkách.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce přílohy:
150 gpolohrubé mouky
1 ksvejce
asi 1/2 dlvody
hladká mouka na vál
osolená voda na uvaření těstovin

Postup:

1. Mouku prosijeme na vál, uprostřed utvoříme důlek, rozklepneme do něj vejce a připravenou vodou nejdříve kulatým nožem, pak již rukama zpracujeme pěkné, hladké, na řezu stejnorodé těsto, čím je těsto hustší, tím rychleji pak schne (nesmíme je solit, zůstalo by vlhké)
2. Z bochánků vyválíme na pomoučeném stole nebo vále placku; co nejtenčí placku musíme mít na polévkové nudle, silnější pak děláme na nudle přílohové nebo na využití na moučníky
3. Hotové rozválené těsto přeneseme pomocí válečku na čistou utěrku a necháme schnout, během sušení placku obracíme (těsto nesmí být až příliš suché, při krájení by se drobilo)
4. Krájení je jednoduché; placku těsta přeložíme na polovinu, případně ještě na čtvrtinu, krájíme širší, asi 3 cm silné pruhy na nudle na přílohu (polévkové krájíme velmi tenké), nudle můžeme ještě překrájet na čtverečky, tzv. fličky
5. Nudle buď ihned zavaříme v osolené vařící vodě, nebo je rozprostřeme na papíru nebo utěrce a necháme dobře proschnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy