REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tarhoně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těstovinová příloha hlavně k masovým roládám.


Ingredience:
250 ghladké mouky
1 lžícecukru
3 ksvajec
1 ksmenší cibule
sůl

Postup:

1. Prosátou mouku na vále spojíme s vejcem, mírně osolíme a toto husté těsto hněteme, až je hladké a suché
2. Těsto nakrájíme na menší nepravidelné kousky a necháme schnout
3. Oschlé kousky ustrouháme na hrubém struhadle 4. Rozházíme po plechu a necháme do příštího dne schnout
5. Druhý den strouhání ve vlahé troubě dosušíme
6. Na tuku zpěníme na jemno pokrájenou cibuli, přidáme strouhání a lehce je opražíme
7. Přilijeme vodu, osolíme a přiklopené zvolna podusíme do změknutí.

Doporučení:

Jako příloha k různým druhům masových rolád.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy