Jednoduchý recept? Tak jak to, že někdy mám žloutek v tekutém stavu, jindy mě vejce prasknou …?
Ingredience:
1 ks a více | vejce |
0,5 l | vody |
Postup:
- Vejce vložíme do studené vody a dáme vařit.
- Jakmile nám začne voda bublat, máme téměř hotové vejce naměkko, proto ztlumíme teplotu zdroje a vaříme vejce dalších 5-8 minut.
- Uvařená vejce ihned vložíme do studené vody a máme hotovo, dále je použijeme dle potřeby.
Chceme-li konzumovat ještě teplá vejce, ve studené vodě je necháme jen malou chvíli (vejce dáváme do studené vody proto, aby se nám dobře loupala).Další rady a tipy najdete v našem článku: Kuchařské vychytávky – Vejce, rady a tipy.
Poznámka:Pokud vkládáte studená vejce do horké či vařící vody, často praskají!