REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vejce na tvrdo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchý recept? Tak jak to, že někdy mám žloutek v tekutém stavu, jindy mě vejce prasknou …?


Ingredience:
1 ks a vícevejce
0,5 lvody

Postup:

1. Vejce vložíme do studené vody a dáme vařit
2. Jakmile nám začne voda bublat, máme téměř hotové vejce na měkko, proto ztlumíme teplotu zdroje a vaříme vejce dalších 5-8 minut
3. Uvařená vejce ihned vložíme do studené vody a máme hotovo, dále je použijeme dle potřeby.

Doporučení:

Chceme-li konzumovat ještě teplá vejce, ve studené vodě je necháme jen malou chvíli (vejce dáváme do studené vody proto, aby se nám dobře loupala).Další rady a tipy najdete v našem článku: Kuchařské vychytávky – Vejce, rady a tipy.

Poznámka:

Pokud vkládáte studená vejce do horké či vařící vody, často praskají!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy