REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kyselo podkrkonošské

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z chlebového kvásku, hub, mléka a dalších ingrediencí připravená chutný krajová polévka.


Ingredience:
100 gčerstvých nebo přiměřené množství sušených hub
1 baleníchlebového kvásku
2 ksvejce
1 ksmenší cibule
1 lvody
2 dlmléka
1 lžícemásla
1 lžícehrubé mouky
kmín
sůl

Postup:

1. Kvásek zalijeme vlažnou vodou a necháme na teplém místě asi čtyři hodiny kynout ve větší misce
2. Na polovině másla podusíme houby, osolíme a zalijeme horkou vodou
3. Přidáme vzešlý kvásek, sůl a kmín a asi 15 minut povaříme
4. Osolené mléko, vejce, a lžíci hrubé mouky smícháme, upečeme na másle pod pokličkou jako svítek a přidáme do polévky společně s cibulkou osmaženou dozlatova.

Doporučení:

Kyselo se podává s bramborami uvařenými ve slupce s pokrájenými na měsíčky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy