REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kyselka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z brambor, podmáslí a dalších surovin. Vařila se v mnoha obměnách. Tento recept je z Vysočiny. Neplést s valašskou nebo slováckou kyselicí, kde je základem kysané zelí.


Ingredience:
300 gbrambor
1 lvody
1/2 lpodmáslí
2-3 ksvejce
hladká mouka
libeček
máslo
kmín
pepř
sůl
mladý kopr na ozdobu

Postup:
  1. Brambory nakrájíme na kousky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín, nakrájený libeček, vaříme do měkka
  2. Z másla a hladké mouky, připravíme jíšku
  3. Když jsou brambory měkké, zahustíme polévku jíškou, vlijeme podmáslí, mícháme, až se polévka provaří, podle chuti polévku přisolíme, opepříme, případně přikyselíme octem
  4. Vejce se do polévky buď rozmíchala, nebo přidala na čtvrtky vařená
  5. Polévku nalijeme do talířů přidáme čtvrtky vajec, ozdobíme kopečkem kysané smetany a mladým koprem, podáváme.
Doporučení:

Příprava jíšky viz článek: Zahušťování pokrmů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy