REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zahřívací polévka z batátů, zázvoru a chilli

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zalité zeleninovým vývarem, pak povařené kostičky batátů spolu s orestovanou cibulí, česnekem, zázvorem a chilli, vše rozmixované. Polévka servírovaná ozdobená chilli vločkami a opraženými dýňovými semínky.


Ingredience:
700 gbatátů (netto)
1 ksvelká cibule
1 kspalička česneku
1 ks5 cm dlouhého zázvoru
2,5 lzeleninového vývaru
4 lžíceolivového oleje
2 lžičkydrcených sušených chilli papriček
pepř
sůl

Postup:
  1. V hrnci si rozehřejeme olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět
  2. Přidáme nasekaný česnek a najemno nastrouhaný zázvor a chilli, necháme rozvonět (pozor na připálení!)
  3. Oškrábané batáty nakrájíme na kostičky a vhodíme do hrnce, osolíme, opepříme a zalejeme vývarem
  4. Vaříme doměkka cca 20 až 30 minut
  5. Pak vše dohladka rozmixujeme a podle chuti dosolíme
  6. Na talířích zdobíme chilli vločkami a dýňovými semínky, které si nasucho opražíme v pánvi.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy