REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květáková kari polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Exotičtější varianta klasické české zeleninové polévky. Recept je inspirovaný asijskou kuchyní. Polévku lze podávat rozmixovanou, nebo rustikální, jak je na fotografii.


Ingredience:
0,5 lzeleninového vývaru
1 ksmenší květák
1 ksmrkev
1 ksstředně velká cibule
1 ksčerstvý zázvor 2 cm velký
1 kschilli paprička
2 ksstroužky česneku
1 plechovkakokosového mléka
smažené kuličky do polévky
zelená kari pasta
čerstvý koriandr
olivový olej
sůl

Postup:
  1. Květák rozebereme na růžičky, ty propláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme důkladně okapat
  2. Oschlé růžičky rozložíme na pekáček, pokapeme olejem a dáme péct do touby vyhřáté na 180 C tak na 30 minut, kvták musí mírně zhnědnout a změknout
  3. Na troše oleje přímo v hrnci, co budeme vařit polévku, orestujeme očištěnou a nakrájenou mrkev a cibuli, po chvíli přidáme i nadrobno nasekaný zázvor a česnek opět chvíli vše restujeme
  4. Přidáme kari pastu, s ní opatrně, pěkně pálí!
  5. Do hrnce nalijeme vývar, vaříme zaklopené 20 až 30 minut
  6. Polévku odstavíme ze zdroje tepla, rozmixujeme ji tyčovým ponorným mixérem, ale nemusíme, někdo nemá rád krémové polévky!
  7. Nakonec do polévky nalijeme kokosové mléko a dle chuti ji osolíme
  8. Jednotlivé porce polévky servírujeme ozdobené kolečky chilli papričky, nasekaným koriandrem a smaženými kuličkami.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy