REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květáková kari polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Exotičtější varianta klasické české zeleninové polévky. Recept je inspirovaný asijskou kuchyní. Polévku lze podávat rozmixovanou, nebo rustikální, jak je na fotografii.


Ingredience:
0,5 lzeleninového vývaru
1 ksmenší květák
1 ksmrkev
1 ksstředně velká cibule
1 ksčerstvý zázvor 2 cm velký
1 kschilli paprička
2 ksstroužky česneku
1 plechovkakokosového mléka
smažené kuličky do polévky
zelená kari pasta
čerstvý koriandr
olivový olej
sůl

Postup:
  1. Květák rozebereme na růžičky, ty propláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme důkladně okapat
  2. Oschlé růžičky rozložíme na pekáček, pokapeme olejem a dáme péct do touby vyhřáté na 180 C tak na 30 minut, kvták musí mírně zhnědnout a změknout
  3. Na troše oleje přímo v hrnci, co budeme vařit polévku, orestujeme očištěnou a nakrájenou mrkev a cibuli, po chvíli přidáme i nadrobno nasekaný zázvor a česnek opět chvíli vše restujeme
  4. Přidáme kari pastu, s ní opatrně, pěkně pálí!
  5. Do hrnce nalijeme vývar, vaříme zaklopené 20 až 30 minut
  6. Polévku odstavíme ze zdroje tepla, rozmixujeme ji tyčovým ponorným mixérem, ale nemusíme, někdo nemá rád krémové polévky!
  7. Nakonec do polévky nalijeme kokosové mléko a dle chuti ji osolíme
  8. Jednotlivé porce polévky servírujeme ozdobené kolečky chilli papričky, nasekaným koriandrem a smaženými kuličkami.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy