REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrachová polévka s kysaným zelím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Připravte si hutnou hrachovku se zelím a uzeným podle receptu ze staročeské kuchyně. Téměř zapomenutý recept, který rozhodně stojí za vyzkoušení!


Ingredience:
500 gsuchého zeleného hrachu
250 gkysaného zelí
150 guzeného masa
50 gslaniny
2 lvývaru z kostí
4 ksstroužky česneku
1 kscibule
majoránka
sádlo
pepř
sůl

Postup:
  1. Hrách den předem namočíme, druhý den ve stejné vodě uvaříme do měkka
  2. Polovinu hrachu propasírujeme (rozmixujeme), druhou polovinu necháme v celku
  3. V hrnci na sádle osmahneme cibuli, přidáme slaninu, necháme zesklovatět a nakrájené kysané propláchnuté zelí, krátce podusíme
  4. Zelí zalijeme vývarem, přidáme propasírovaný hrách, okořeníme majoránkou, solí, pepřem, vaříme, až zelí změkne
  5. Na závěr do polévky přidáme uvařený hrách a kostky uzeného masa, dochutíme česnekem, chvíli necháme prohřát.
Doporučení:

Podáváme s chlebem, nebo pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy