REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hábová polévka z Hané

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z Hané a Prostějovska připravená z hub, zelí, jáhel a sádla.


Ingredience:
200 gčerstvých nebo přiměřené množství sušených hub
200 ghlávkového zelí
40 gjáhel
30 ghladké mouky
30 gsádla
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Pokrájené očištěné houby vaříme několik minut v osolené vodě
2. Přidáme třikrát spařené jáhly (přelité vroucí vodou a scezené) a vaříme asi 15 minut
3. Nakonec do polévky přidáme zelí pokrájené na nudličky, jíšku, osolíme, okmínujeme a vše dovaříme doměkka.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy