Recepty on line
  • Recepty jídel
  • Recepty nápojů
  • Články
 

Nejnovější recepty

Kuřecí steaky s řeřichou

Opečená kuřecí prsíčka přelitá máslovým výpekem, posypaná řeřichou a servírovaná s opečenými rajčátky.

Tvarohové košíčky II.

Pečené košíčky plněné tvarohovou náplní a půlkami meruněk.

Velikonoční bochánek

Pečený bochánek z kynutého těsta, politý bílou polevou, zdobený marcipánovými kytičkami.

Cubulová polévka se ztraceným vejcem

Polévka z cibule, rajčat, masoxu a koření, servírovaná se ztracenými vejci.

Pomazánka z vajec, rajčat a okurky

Pomazánka z jogurtového krému, vařených vajec, okurky a rajčat.

Vejce plněná lososovou pěnou

Uvařená vajíčka plněná pěnou z uzeného lososa, másla, majonézy a dalších ingrediencí, zdobená řeřichou i kousky lososa.

 

 

Nejnovější nápoje

Pampeliškové šampaňské

Koho nebaví čekat, až bude hotové pampeliškové víno, může si vyrobit z pampelišek šampaňské.

Chrenovucha - křenová vodka

Tradiční ruský recept na vodku pro nastydnuté. Po jejím loknutí vám skočí rovnou do nosu a z jejího prudkého ataku až zaslzí oči, ovšem dutiny se okamžitě vyprázdní! V různých variacích na tento recept se pak objevují v ingrediencích chilli papričky, hřebíček nebo zrnka pepře.

Kopřivové pivo

Kdo má rád klasické pivo, asi bude z tohoto receptu zklamán, přesto stojí zato ho vyzkoušet, jde totiž o lahodný, velmi osvěžující nápoj oblíbený ve Velké Británii.

Čaj na léčení opice

Existuje mnoho rad, jak se zbavit kocoviny, ale podle tohoto receptu připravený čaj opravdu funguje!

Okurková limonáda

V domácích podmínkách připravená limonáda ze salátové okurky, limetek, perlivé vody a třtinového cukru. Recept Ládi Hrušky, reportéra TV Nova.

Bezinkové šampaňské

Z velkých paliček bezu, cukru, vody, bílého vinného octa a citronů připravený bublinkový nápoj hodně připomínající klasické šampaňské víno.

 

 

Nejnovější články

Rybářský rozcestník - nový web pro rybáře, zatím na Facebooku a Google+

Reklama - rybářiNovinka na českém internetu, web pro vášnivé rybáře a rybářky. Zatím jen na stránkách Fecebooku a Gooogel+, ale později bude spuštěný klasický "dospělý web", fungující podobně jako projekt ReceptyOnLine.cz ...

Adresa na Facebooku: Rybářský rozcestník

Adresa na Googel+: Rybářský rozcestník na Google+

Velikonoce – pojmy (úvodník)

... stejně jako při koledě, v pondělí mají mládenci právo polít vyhlédnutou dívčí oběť vodou. Vodu si nosí ve vědrech a může jí tedy být i větší množství. Měli by však brát ohled na počasí a dát pozor na škody, které by polití mohlo způsobit v obytných prostorech ...

Omáčky, jejich dělení

Omáčky patří ve světě neodmyslitelně ke každé dobré kuchyni. Až díky dobré omáčce se z obyčejného jídla mnohdy stává lahodný pokrm! Naše česká kuchyně je vyhlášená kvalitními omáčkami. Proslula hlavně omáčkou svíčkovou, houbovou, křenovou a koprovou. A jak jsou na tom s omáčkami ve světě? Italské těstoviny si nelze představit bez různých pikantních omáček. Anglie je proslulá svojí worchestrovou a cumberlandskou omáčkou. Indická kuchyně bez čatní a rozmanitých kari by byla docela fádní. Skvělé omáčky přinesla světu samozřejmě také francouzská kuchyně. A tak by jsme mohli jmenovat dál, co vynikající světová kuchyně, to nějaká skvělá omáčka.

Rekordní nález smržů našeho redaktora!

V úterý našel náš redaktor Dalibor Marounek neuvěřitelné množství smržů. Bylo jich 711, cca 5 kg v tržní hodnotě kolem 10 000!

Tužebník jilmový

Jedná se o vlhkomilnou bylinu oblíbenou u našich prababiček. Vhodný je při horečnatých onemocněních z nachlazení, při léčbě močového měchýře a ledvin, dá se s ním léčit krevní tlak ...

Novinka na trhu: první nealko pivo s příchutí zázvoru

PR - článek BirellPraha, 3. dubna 2014 Na český trh míří první osvěžující nealkoholické pivo se zázvorovou příchutí, Birell Zázvor. Navazuje tak na úspěch stávajících dvou ochucených variant Birellu. Zázvoru se připisují různé pozitivní účinky na lidský organismus a i chuť zázvoru je v Česku stále oblíbenější. Nová chuťová varianta Birellu je ochucena zázvorovým extraktem, je bez konzervantů i umělých barviv a má jen 23 kcal/100 ml. Je ideální pro ty, kteří rádi tráví svůj volný čas aktivně.

 

Fotogalerie jídel a nápojů Fotogalerie jídel a nápojů Video receptů Video receptů Fotobanka Fotky-Foto.cz

RECEPT Z www.receptyonline.cz

Tmavý prejt s rýží

50 minut(y)
Náročnost
Jedna z variant na tmavý zabijačkový prejt z bůčku, krve, rýže a koření.
600 gbůčku
500 gkrve
400 grýže
100 gsádla
2 kssroužky česneku
1 kscibule
2 špetkymletého nového koření
mletý černý pepř
majoránka
sůl
1. Bůček vložíme do osolené vody a uvaříme doměkka
2. Rýži spaříme horkou vodou, necháme okapat a opražíme na sádle, zalijeme na prst vývarem a v troubě podusíme
3. Uvařený bůček umeleme, přidáme na sádle opraženou cibuli, potom krev a rýži
4. Vmícháme koření, utřený nebo prolisovaný česnek a osolíme
5. Zbylé sádlo rozehřejeme v pekáči, rozprostřeme do něj směs, navrchu ještě trochu sádlem pokapeme a upečeme v horké troubě (180 °C).

Přidat hlas článku

Vytisknout

Fotogalerie


Reklama

            



Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Jaroslav Vašák

Menu články

            

Anketa

            

Chodíte o Velikonocích na koledu, otevřete koledníkům?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...

Vtipy

Jeden opilec si zkrátil cestu domů přes hřbitov. Tam však spadl do vykopaného hrobu a usnul. Ráno se prochladlý probudil a nadává: "Sakra, to je zima." A paní, co o kousek dál pokládala kytičku na hrob, povídá: "Tak proč ses odkopal?" další anekdoty
Více gastronomických vtipů

Receptyonline na Facebooku

Recepty

            

Gastroslovník

            



nebo napište hledaný výraz

Reklama

            

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player



Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player