Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tmavý prejt s rýží


Jedna z variant na tmavý zabijačkový prejt z bůčku, krve, rýže a koření.
600 gbůčku
500 gkrve
400 grýže
100 gsádla
2 kssroužky česneku
1 kscibule
2 špetkymletého nového koření
mletý černý pepř
majoránka
sůl

1. Bůček vložíme do osolené vody a uvaříme doměkka
2. Rýži spaříme horkou vodou, necháme okapat a opražíme na sádle, zalijeme na prst vývarem a v troubě podusíme
3. Uvařený bůček umeleme, přidáme na sádle opraženou cibuli, potom krev a rýži
4. Vmícháme koření, utřený nebo prolisovaný česnek a osolíme
5. Zbylé sádlo rozehřejeme v pekáči, rozprostřeme do něj směs, navrchu ještě trochu sádlem pokapeme a upečeme v horké troubě (180 °C).


Podívejte se také na
Jaternice        Kroupová jelítka        Žemlová jelítka        Jitrnicový prejt        Jáhlový prejt        Domácí jitrnice        Jitrnice s jablky a švestkami        Tmavý prejt s rýží        Výroba jitrnic        Jitrnicové smaženky        Jelítka se škvarky        Kroupová jelítka II.        Jitrnice        Domácí kroupová jelítka        Jitrnicový prejt s játry        Zabijačkový prejt        

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Jak jste na tom se Zdeňkem Pohlreichem a jeho recepty?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

2.11. - Dušičky

Svátek dušiček zavedl údajně opat Odillo roku 998, aby potlačil pohanský rituál oslavující počátek nového keltského roku, kdy se prolínal svět živých se záhrobím.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy