Hlavní rubriky receptů jídel nápojů

Tmavý prejt s rýží


Jedna z variant na tmavý zabijačkový prejt z bůčku, krve, rýže a koření.
600 gbůčku
500 gkrve
400 grýže
100 gsádla
2 kssroužky česneku
1 kscibule
2 špetkymletého nového koření
mletý černý pepř
majoránka
sůl

1. Bůček vložíme do osolené vody a uvaříme doměkka
2. Rýži spaříme horkou vodou, necháme okapat a opražíme na sádle, zalijeme na prst vývarem a v troubě podusíme
3. Uvařený bůček umeleme, přidáme na sádle opraženou cibuli, potom krev a rýži
4. Vmícháme koření, utřený nebo prolisovaný česnek a osolíme
5. Zbylé sádlo rozehřejeme v pekáči, rozprostřeme do něj směs, navrchu ještě trochu sádlem pokapeme a upečeme v horké troubě (180 °C).


Podívejte se také na
Jaternice        Kroupová jelítka        Žemlová jelítka        Jitrnicový prejt        Jáhlový prejt        Domácí jitrnice        Jitrnice s jablky a švestkami        Tmavý prejt s rýží        Výroba jitrnic        Jitrnicové smaženky        Jelítka se škvarky        Kroupová jelítka II.        Jitrnice        Domácí kroupová jelítka        Jitrnicový prejt s játry        Zabijačkový prejt        

reklama


Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Chodíte o Velikonocích na koledu, otevřete koledníkům?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy