Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tmavý prejt s rýží

50 minut(y)
Náročnost 3

Jedna z variant na tmavý zabijačkový prejt z bůčku, krve, rýže a koření.
600 gbůčku
500 gkrve
400 grýže
100 gsádla
2 kssroužky česneku
1 kscibule
2 špetkymletého nového koření
mletý černý pepř
majoránka
sůl

1. Bůček vložíme do osolené vody a uvaříme doměkka
2. Rýži spaříme horkou vodou, necháme okapat a opražíme na sádle, zalijeme na prst vývarem a v troubě podusíme
3. Uvařený bůček umeleme, přidáme na sádle opraženou cibuli, potom krev a rýži
4. Vmícháme koření, utřený nebo prolisovaný česnek a osolíme
5. Zbylé sádlo rozehřejeme v pekáči, rozprostřeme do něj směs, navrchu ještě trochu sádlem pokapeme a upečeme v horké troubě (180 °C).


Podívejte se také na
Jaternice        Kroupová jelítka        Žemlová jelítka        Jitrnicový prejt        Jáhlový prejt        Domácí jitrnice        Jitrnice s jablky a švestkami        Tmavý prejt s rýží        Výroba jitrnic        Jitrnicové smaženky        Jelítka se škvarky        Kroupová jelítka II.        Jitrnice        Domácí kroupová jelítka        Jitrnicový prejt s játry        Zabijačkový prejt        

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Kde nejraději hledáte inspiraci na vaření?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

5.12. - Čert

V podvečer chodí průvod Mikuláše, anděla a čerta. S těmito pochůzkami je spjata nejenom řada písní a koled, ale i zvyků, tradic a také pověr a historek. Právě čert je postavička, které se děti bojí a slibují Mikuláši, že příští rok budou určitě hodnější.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy