REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

V troubě pečená kroupová jelita

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jelita skladujeme v lednici, pokud je pak chceme nějak tepelně upravit, máme dvě možnosti. Buď je upéci v troubě nebo opéci na pánvi. Ale pozor, ať vám neprasknou!


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 kskroupová jelita
trochu vody na podlití
Příloha:
pečivo nebo vařený brambor a dušené bílé zelí

Postup:
  1. Jelta vytáhneme z lednice a necháme před samotnou přípravou “zahřát” na pokojovou teplotu
  2. Jelita na několik místech propíchneme vidličkou, poklademe do pekáče a mírně podlijeme vodou
  3. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C cca 40 minut, během pečení je jednou obrátíme
  4. Servírujeme ihned po vytažení z trouby jen tak, s chlebem, nebo například s vařenými brambory a dušeným zelím.
Doporučení:

Pokud jelita před pečením nepropíchnete vidličkou, prasknou a budou velice nevzhledné, ovšem na jejich chuti se nic nezmění. Jedno jelito je rozhodně úspornější ohřát, tedy opéci na pánvi. Opékáme opět propíchnuté vidličkou, na mírném zdroji tepla, můžeme také mírně podlít vodou a občas otočit.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy