Jedna z variant na tmavý zabijačkový prejt z bůčku, krve, rýže a koření.
Ingredience:
600 g | bůčku |
500 g | krve |
400 g | rýže |
100 g | sádla |
2 ks | sroužky česneku |
1 ks | cibule |
2 špetky | mletého nového koření |
mletý černý pepř | |
majoránka | |
sůl |
Postup:
1. Bůček vložíme do osolené vody a uvaříme doměkka
2. Rýži spaříme horkou vodou, necháme okapat a opražíme na sádle, zalijeme na prst vývarem a v troubě podusíme 3. Uvařený bůček umeleme, přidáme na sádle opraženou cibuli, potom krev a rýži
4. Vmícháme koření, utřený nebo prolisovaný česnek a osolíme
5. Zbylé sádlo rozehřejeme v pekáči, rozprostřeme do něj směs, navrchu ještě trochu sádlem pokapeme a upečeme v horké troubě (180 °C).
Foto: Naďa Indruchová