Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Segedínská rybí polévka

70 minut(y)
Náročnost 3

Polévka z menšího kapra, cibule, papriky a koření.
1 ksmenšího kapra
1 kszelené zmrazené papriky
2 kscibule
20 gmásla
mletá sladká paprika
voda
sůl

1. Kapra očistíme, stáhneme, hlavu, vnitřnosti a ploutve dáme stranou, ze zbytku odstraníme hřbetní kost, maso vykostíme, nakrájíme na menší proužky, osolíme a dáme do chladna
2. Do vody dáme vařit hlavu, ocas, ploutve a hřbetní kost, přidáme sůl a nahrubo nakrájenou oloupanou cibuli
3. Vaříme asi 30 minut, potom vývar procedíme, maso obereme a prolisujeme do vývaru
4. V této fázi přidáme nasolené kousky masa, vnitřnosti a maličko pálivé papriky, současně přidáme na nudličky nakrájenou zelenou papriku
5. Zvolna bez míchání vaříme dalších 10 minut, až je maso úplně měkké
6. Hotovou polévku doplníme rozehřátým máslem, ve kterém jsme zpěnili lžíci sladké papriky.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

31.1. - 5.3. Masopust

Slavil se ve dnech předcházejících Popeleční středě, kterou začíná 40 denní půst před Velikonocemi. Protože datum Velikonoc je pohyblivé, byl pohyblivým svátkem i masopust.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy