Polévka připravená v tlakovém hrnci z libového hovězího masa, cibule, vody, mražené zeleniny a koření, servírovaná posypaná nasekanou pažitkou.
Ingredience:
200 g | libového hovězího masa |
150 g | zmražené mrkve s hráškem |
1 ks | cibule |
1 l | vody |
2 kuličky | celého pepře |
1 kulička | nového koření |
pažitka | |
vegeta | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí maso si omyjeme, nakrájíme na malé kostičky, vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou, přidáme oloupanou cibuli vcelku, celý pepř, nové koření a sůl, pak hrnec uzavřeme pokličkou a vaříme asi 20 minut
2. Poté hrnec sundáme z ploténky, necháme několik minut stát, pak upustíme ventilem případnou páru a otevřeme
3. Do vývaru přidáme zmraženou zeleninovou směs a povaříme 5-7 minut, nakonec polévku dochutíme vegetou
4. Polévku servírujeme posypanou nasekanou pažitkou.