Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový guláš II.

50 minut(y)
Náročnost 2

Klasika z českých kuchyní, guláš z brambor a točeného salámu.
800 gbrambor
300 gtočeného salámu
100 gslaniny
4 ksstroužky česneku
2 kscibule
1/2 lvývaru (z kostky)
drcená majoránka
mletá červená paprika
mletý černý pepř
kmín
sůl
tuk
hladká mouka

1. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky
2. V hrnci na tuku rozpustíme slaninu nakrájenou nadrobno, přidáme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme mletou papriku, zalijeme 1/4 l vývaru a přivedeme k varu
3. Vložíme připravené brambory, okořeníme kmínem, pepřem, osolíme a podusíme do poloměkka
4. Z tuku a hladké mouky připravíme zásmažku, kterou zředíme 1/4 l vývaru, za stálého míchání necháme provařit, pak zahoustlý vývar přilijeme k bramborům
5. Přidáme česnek utřený se solí a brambory dovaříme, před koncem hodíme do guláše nakrájený salám a dochutíme drcenou majoránkou, případně přisolíme.

Doporučení:
Vhodnou přílohou je čerstvé pečivo.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

31.1. - 5.3. Masopust

Slavil se ve dnech předcházejících Popeleční středě, kterou začíná 40 denní půst před Velikonocemi. Protože datum Velikonoc je pohyblivé, byl pohyblivým svátkem i masopust.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy