Portugalsko
Avokádový salát
Salát z avokáda, cizrny, cibule, rukoly, bazalky a opečeného kuřecího masa, ochucený zálivkou z citronové šťávy smíchané s prolisovaným česnekem.
Empanadas (smažené) – dvě náplně
Empanadas jsou oblíbené hlavně v Portugalsku, Mexiku, také Španělsku a v Brazílii. Jedná se o šátečky z pšeničné mouky plněné nejrůznějšími nádivkami, od oblíbené masové až po sýrovou nebo dokonce rybí. Buď se smaží v rozpáleném oleji, nebo je lze také upéci v troubě.
Humr po portugalsku
Recept na přípravu živého humra.
Kalamáry plněné sýrem s grilovanou zeleninou
S projektem Zrozeno v EU a ve spolupráci s kuchařem Petrem Cvanem ochutnáme tradiční pokrmy z různých koutů Evropy. Tímto receptem se podíváme do země nacházející se na Pyrenejském poloostrově – do Portugalska.
Kuře portugalské
Orestované kousky kuřete podušené v bujónu spolu s karotkou, houbami a zeleninou doměkka, ke konci směs dochucená zakysanou smetanou.
Masové ragú
Ragů z vepřové plece a jater s červeným vínem.
Oříškový pudink
Pudink z ořechových jader, vajec, skořice , vanikového a moučkového cukru.
Polévka portugalská studená
Pikantní polévka sladkokyselé chuti servírovaná dobře vychlazená spolu s opečeným toustových chlebem, suchary, nebo například se slanými tyčinkami. Recept z Portugalska.
Polévka z rajčat zdobená vejci
Sopa di tomate e ovos, tak zní původní název tohoto portugalského receptu na rajčatovou polévku.
Rybí rizoto
Kousky rybího filé smíchané s podušenými rajčaty a rýží.
Salát z tuňáka II.
Rychlý salát připravená z konzervy tuňáka naloženého ve vlastní šťávě a dalších surovin. Recept z portugalské kuchyně.
Telecí v tuňákové omáčce
Pečená roláda z telecího masa, servírovanéá s omáčkou z konzervy z tuňáka, nasekaných sardelek, kaparů, majonézy …
Treska po portugalsku
Rybí maso podušené na cibulce spolu se zeleninou a rýží.
Tuňáková omáčka
Studená omáčka výrazné chuti po tuňákovi, vhodná jako příloha ke studeným masovým předkrmům nebo salátům.
reklama