REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Portugalsko


Avokádový salát

Salát z avokáda, cizrny, cibule, rukoly, bazalky a opečeného kuřecího masa, ochucený zálivkou z citronové šťávy smíchané s prolisovaným česnekem.

Empanadas (smažené) – dvě náplně

Empanadas jsou oblíbené hlavně v Portugalsku, Mexiku, také Španělsku a v Brazílii. Jedná se o šátečky z pšeničné mouky plněné nejrůznějšími nádivkami, od oblíbené masové až po sýrovou nebo dokonce rybí. Buď se smaží v rozpáleném oleji, nebo je lze také upéci v troubě.

Humr po portugalsku

Recept na přípravu živého humra.

Kalamáry plněné sýrem s grilovanou zeleninou

S projektem Zrozeno v EU a ve spolupráci s kuchařem Petrem Cvanem ochutnáme tradiční pokrmy z různých koutů Evropy. Tímto receptem se podíváme do země nacházející se na Pyrenejském poloostrově – do Portugalska.

Kuře Piri Piri

Půlky kuřete naložené do česnekového oleje, pak upečené v troubě dozlatova hojně potřené omáčkou Piri Piri. Recept prý pochází od portugalských osadníků žijících na africkém kontinentu v 15 století.

Kuře portugalské

Orestované kousky kuřete podušené v bujónu spolu s karotkou, houbami a zeleninou doměkka, ke konci směs dochucená zakysanou smetanou.

Masové ragú

Ragů z vepřové plece a jater s červeným vínem.

Oříškový pudink

Pudink z ořechových jader, vajec, skořice , vanikového a moučkového cukru.

Polévka portugalská studená

Pikantní polévka sladkokyselé chuti servírovaná dobře vychlazená spolu s opečeným toustových chlebem, suchary, nebo například se slanými tyčinkami. Recept z Portugalska.

Polévka z rajčat zdobená vejci

Sopa di tomate e ovos, tak zní původní název tohoto portugalského receptu na rajčatovou polévku.

Rybí rizoto

Kousky rybího filé smíchané s podušenými rajčaty a rýží.

Salát z tuňáka II.

Rychlý salát připravená z konzervy tuňáka naloženého ve vlastní šťávě a dalších surovin. Recept z portugalské kuchyně.

Telecí v tuňákové omáčce

Pečená roláda z telecího masa, servírovanéá s omáčkou z konzervy z tuňáka, nasekaných sardelek, kaparů, majonézy …

Treska po portugalsku

Rybí maso podušené na cibulce spolu se zeleninou a rýží.

Tuňáková omáčka

Studená omáčka výrazné chuti po tuňákovi, vhodná jako příloha ke studeným masovým předkrmům nebo salátům.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.