Ragů z vepřové plece a jater s červeným vínem.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
300 g | vepřové plece |
150 g | jater |
50 g | sádla |
2 dcl | červeného vína |
1 ks | hřebíčku |
1 ks | cibule |
1 ks | stroužek česneku |
2 lžíce | nasekané petrželky |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Vepřovou plec nakrájíme na kostky, podusíme společně s drobně nakrájenou cibulí a česnekem, petrželkou a vínem
2. Po chvilce maso osolíme, opepříme, přidáme hřebíček, podlijeme několika lžícemi vody a podusíme doměkka
3. Měkké maso vyndáme a osmahneme na sádle společně s játry, pokrájenými na stejně velké kostky jako maso
4. Ihned podáváme podlité šťávou z masa.
– Příloha: Vařená rýže nebo chleba a zeleninový salát.