Orestované kousky kuřete podušené v bujónu spolu s karotkou, houbami a zeleninou doměkka, ke konci směs dochucená zakysanou smetanou.
Ingredience:
1 ks | kuřete |
2 ks | karotky |
1 ks | pórku |
1 ks | cibule |
200 g | žampionů |
1 šálek | bujónu |
1/2 šálku | kysané smetany |
petrželka | |
česnek | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Kuře naporcujeme na menší kousky, osolíme, opepříme a na oleji opečeme z obou stran
2. Přidáme pokrájenou cibuli, česnek, podlijeme bujónem a dusíme do poloměkka
3. Přidáme nasekané houby, pórek, karotku a dusíme, až bude maso úplně měkké
4. Nakonec pokrm ochutíme kysanou smetanu a nasekanou petrželkou, vše povaříme ještě 5 minut.
Podáváme s rýží.