S projektem Zrozeno v EU a ve spolupráci s kuchařem Petrem Cvanem ochutnáme tradiční pokrmy z různých koutů Evropy. Tímto receptem se podíváme do země nacházející se na Pyrenejském poloostrově – do Portugalska.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
6-8 ks | středních kalamár |
1 ks | stroužek česneku |
1 ks | cuketa |
1 ks | paprika |
1 ks | rajče |
1 ks | lilek |
sýr Sao Miguel (lze použít čerstvý kravský sýr) | |
olivový olej | |
tymián | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Kalamáry vyčistíme. Odstraníme z něj vnitřnosti a průhledný podélný skelet. Od chapadel oddělíme část za zobákem a ten posléze vyndáme. Z kalamár stáhneme kůži a ploutvičky a znovu důkladně omyjeme
- Oloupaný sýr si nakrájíme na špalíčky, aby se vešly do kalamár. Přidáme sůl a pepř. Otevřenou část kalamár zašijeme párátkem, aby nám sýr v průběhu grilování nevytekl
- Na druhé pánvi začneme připravovat zeleninu, kterou máme předem připravenou na kolečka, v pánvi si rozpálíme olivový olej, přidáme zeleninu, čerstvý tymián, sůl a pepř a opékáme do změknutí
- Zatímco se nám kalamáry ogrilovaly dozlatova, pokapeme citronovou šťávou a můžeme podávat.
Všechny evropské recepty projektu Zrozeno v EU můžete vidět na TV Mňam od 2. – 9. března 2020 v hlavním vysílacím čase.
Více informací na: www.zrozeno.eu
Recept k článku: Vaříme s projektem Zrozeno v EU
Video recept: