Rychlý salát připravená z konzervy tuňáka naloženého ve vlastní šťávě a dalších surovin. Recept z portugalské kuchyně.
Ingredience:
250 g | tuňáka ve vlastní šťávě |
100 g | uvařených hnědých fazolí |
100 g | černých oliv |
4 ks | vejce vařená na tvrdo |
listy ledového salátu | |
cherry rajčata | |
citronová šťáva | |
olivový olej | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Na talíře rozložíme listy ledového salátu, doprostřed položíme maso z tuňáka, předem slité a okapané z nálevu
- Na kopečky tuňáka rozložíme uvařené fazole, po stranách ozdobíme, černými olivami, nakrájenými rajčátky a nasekanými vejci
- Vše zakápneme citronovou šťávou, olivovým olejem, lehce osolíme, opepříme
- Necháme vychladit a podáváme samotné nebo s pečivem.