REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát ze slanečků

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Směs stejně velkých kousků upravených slanečků a vařených brambor, promíchaná s marinádou.


Ingredience:
Rozpis na 1 kg:
650 gloupaných brambor
400 gslanečků s hlavami
160 gslanečkové marinády
50 gmléka
30 gocta
20 gvody nebo nálevu z okurek
0,5 gmletého černého pepře

Postup:

1. Dobře očištěné, oloupané a vykostěné slanečky omyjeme v tekoucí studené vodě a dáme do studeného syrového mléka, kde je necháme nejméně 24 hodin máčet, aby se vyluhovala přebytečná sůl
2. Takto připravené slanečky a vychladlé vařené oloupané brambory nakrájíme na stejně velké kostky
3. Přidáme marinádu rozmíchanou s octem, pepřem a nálevem z okurek a směs dobře promícháme.

Poznámka:

Recept na slanečkovou marinádu najdete pod názvem: “Slanečková marináda”.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy