Směs stejně velkých kousků upravených slanečků a vařených brambor, promíchaná s marinádou.
Ingredience:
Rozpis na 1 kg: | |
650 g | loupaných brambor |
400 g | slanečků s hlavami |
160 g | slanečkové marinády |
50 g | mléka |
30 g | octa |
20 g | vody nebo nálevu z okurek |
0,5 g | mletého černého pepře |
Postup:
1. Dobře očištěné, oloupané a vykostěné slanečky omyjeme v tekoucí studené vodě a dáme do studeného syrového mléka, kde je necháme nejméně 24 hodin máčet, aby se vyluhovala přebytečná sůl
2. Takto připravené slanečky a vychladlé vařené oloupané brambory nakrájíme na stejně velké kostky
3. Přidáme marinádu rozmíchanou s octem, pepřem a nálevem z okurek a směs dobře promícháme.
Recept na slanečkovou marinádu najdete pod názvem: “Slanečková marináda”.