REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí v tuňákové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená roláda z telecího masa, servírovanéá s omáčkou z konzervy z tuňáka, nasekaných sardelek, kaparů, majonézy …


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gtelecího masa
3 ksjarní cibulky
2 ksstroužky česneku
2 ksbobkové listy
1 kscibule
1 snítkabazalky
3 lžícecitronové šťávy
1 lžícesardelové pasty
mletý bílý pepř
Na omáčku:
150 gtuňáka z konzervy
80 gmajonézy
3 lžícesmetany ke šlehání
2 lžícecitronové šťávy
1 lžícenasekaných sardelek
1 lžícekaparů
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Telecí rozkrojíme na plát, lehce jej naklepeme, potřeme sardelovou pastou, posypeme oloupanou, nasekanou cibulí a bazalkou, bílým pepřem
2. Nakonec maso pokapeme citronovou šťávou, stočíme do rolády a převážeme provázkem
3. Roládu vložíme do pekáče, přidáme bobkové listy, nakrájené jarní cibulky a prolisovaný česnek, osolíme a podlijeme asi 150 ml horké vody
4. Pečeme při teplotě 200 °C asi 60 minut, pak roládu necháme ve výpeku vychladnout
5. Připravíme si tuňákovou omáčku; tuňáka vložíme do misky a vidličkou ho rozdrobíme, přidáme nasekané kapary a citronovou šťávu, dle chuti osolíme a okořeníme pepřem
6. Vše důkladně promícháme a nakonec přidáme ušlehanou smetanu s majonézou, pak už jen lehce zamícháme
7. Upečenou roládu nakrájíme na plátky, naskládáme na tác a přelijeme připravenou omáčkou, necháme do druhého dne v lednici proležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Podzimní menu od Hollandie

Mlhavo, ranní mrazíky, odpolední sluníčko, občas déšť, vůně padajícího listí. To je podzim. Se změnou počasí na sobě nejspíše pociťujete, že máte i jiné chutě. Proto pro vás česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR připravila voňavé sezónní recepty.

číst dále ...

Vykouzlete sněhové aranžmá s pomocí kokosových kuliček

Každoroční obavy z Vánoc strávených na blátě můžete letos hodit za hlavu. Správnou zimní atmosféru totiž letos vykouzlíte díky lahodným kokosovým kuličkám. Stačí je dekorovat nebesky modrým nebo perleťovým posypem a doplnit sněhově bílým slavnostním aranžmá.

číst dále ...

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert.

číst dále ...

Studený podzim, teplé jídlo

V podzimní dny si naše tělo žádá více teplého jídla. Nejenom že se jím zahřejeme, ale dodá nám i potřebnou energii. V ideálním případě použijte i sezónní potraviny jako je řepa či brambory – ty mají výborný sytící index. Pomyslnou třešničkou je pak mák, kterým jídlo náležitě vyladíte.

číst dále ...

Máslo, které je zážitkem

Máslo patří mezi potraviny, které v moderní době prošly obdobím zatracování díky mnohým módním přístupům ke stravování. Různé vyhraněné trendy však naštěstí vždy vystřídá nadčasový přístup k výživě, který nám napovídá, abychom mysleli na moudrost předků a poslouchali své tělo. Renesance másla jako potraviny nejen prospěšné, ale také nepostradatelné pro mnohé gurmánské zážitky, na sebe nenechala dlouho čekat. Zásluhu na tom mají také špičkové produkty, které nijak neslevují ze své kvality – mezi ně patří i výběrové máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale s 84 % tuku.

číst dále ...

Rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie

Na první pohled vypadá jako mořský ježek, hned na ten druhý jako oblíbené liči, chutná jako ananas, anebo trošku jako meruňka. Ctěné jméno tohoto ovocného plodu je rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie. Proč? Protože se využívá nejen ke konzumaci, ale i k výrobě kosmetiky, oleje a mnoho dalšího.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy