REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Telecí v tuňákové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená roláda z telecího masa, servírovanéá s omáčkou z konzervy z tuňáka, nasekaných sardelek, kaparů, majonézy …


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
800 gtelecího masa
3 ksjarní cibulky
2 ksstroužky česneku
2 ksbobkové listy
1 kscibule
1 snítkabazalky
3 lžícecitronové šťávy
1 lžícesardelové pasty
mletý bílý pepř
Na omáčku:
150 gtuňáka z konzervy
80 gmajonézy
3 lžícesmetany ke šlehání
2 lžícecitronové šťávy
1 lžícenasekaných sardelek
1 lžícekaparů
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Telecí rozkrojíme na plát, lehce jej naklepeme, potřeme sardelovou pastou, posypeme oloupanou, nasekanou cibulí a bazalkou, bílým pepřem
2. Nakonec maso pokapeme citronovou šťávou, stočíme do rolády a převážeme provázkem
3. Roládu vložíme do pekáče, přidáme bobkové listy, nakrájené jarní cibulky a prolisovaný česnek, osolíme a podlijeme asi 150 ml horké vody
4. Pečeme při teplotě 200 °C asi 60 minut, pak roládu necháme ve výpeku vychladnout
5. Připravíme si tuňákovou omáčku; tuňáka vložíme do misky a vidličkou ho rozdrobíme, přidáme nasekané kapary a citronovou šťávu, dle chuti osolíme a okořeníme pepřem
6. Vše důkladně promícháme a nakonec přidáme ušlehanou smetanu s majonézou, pak už jen lehce zamícháme
7. Upečenou roládu nakrájíme na plátky, naskládáme na tác a přelijeme připravenou omáčkou, necháme do druhého dne v lednici proležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy