Pečená roláda z telecího masa, servírovanéá s omáčkou z konzervy z tuňáka, nasekaných sardelek, kaparů, majonézy …
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
800 g | telecího masa |
3 ks | jarní cibulky |
2 ks | stroužky česneku |
2 ks | bobkové listy |
1 ks | cibule |
1 snítka | bazalky |
3 lžíce | citronové šťávy |
1 lžíce | sardelové pasty |
mletý bílý pepř | |
Na omáčku: | |
150 g | tuňáka z konzervy |
80 g | majonézy |
3 lžíce | smetany ke šlehání |
2 lžíce | citronové šťávy |
1 lžíce | nasekaných sardelek |
1 lžíce | kaparů |
mletý bílý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Telecí rozkrojíme na plát, lehce jej naklepeme, potřeme sardelovou pastou, posypeme oloupanou, nasekanou cibulí a bazalkou, bílým pepřem
2. Nakonec maso pokapeme citronovou šťávou, stočíme do rolády a převážeme provázkem
3. Roládu vložíme do pekáče, přidáme bobkové listy, nakrájené jarní cibulky a prolisovaný česnek, osolíme a podlijeme asi 150 ml horké vody
4. Pečeme při teplotě 200 °C asi 60 minut, pak roládu necháme ve výpeku vychladnout
5. Připravíme si tuňákovou omáčku; tuňáka vložíme do misky a vidličkou ho rozdrobíme, přidáme nasekané kapary a citronovou šťávu, dle chuti osolíme a okořeníme pepřem
6. Vše důkladně promícháme a nakonec přidáme ušlehanou smetanu s majonézou, pak už jen lehce zamícháme
7. Upečenou roládu nakrájíme na plátky, naskládáme na tác a přelijeme připravenou omáčkou, necháme do druhého dne v lednici proležet.