REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tuňáková omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Studená omáčka výrazné chuti po tuňákovi, vhodná jako příloha ke studeným masovým předkrmům nebo salátům.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
150 gkonzervovaného tuňáka
80 gmajonézy
3 lžícesmetany ke šlehání
2 lžícecitronové šťávy
1 lžícenasekaných sardelek
1 lžícekaparů
mletý bílý pepř
sůl

Postup:

1. Tuňáka vložíme do misky a vidličkou ho rozdrobíme
2. Přidáme nasekané kapary a citronovou šťávu, dle chuti osolíme a okořeníme pepřem
3. Vše důkladně promícháme a nakonec přidáme ušlehanou smetanu s majonézou, pak už jen lehce zamícháme

Doporučení:

Tuto omáčku podáváme dobře vychlazenou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy