REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Avokádový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z avokáda, cizrny, cibule, rukoly, bazalky a opečeného kuřecího masa, ochucený zálivkou z citronové šťávy smíchané s prolisovaným česnekem.


Ingredience:
700 gkuřecích prsou
400 gplechovky cizrny
80 grukoly
1 ksavokáda
1 ksstroužku česneku
1 ksčervené cibule
3 lžíceolivového oleje
2 lžícecitronové šťávy
čerstvá bazalka
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Kuřecí maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na malé plátky, pokapeme olejem, osolíme, opepříme, na rozehřátém oleji opečeme 5 minut z obou stran, aby mělo křupavou kůrku a měkký vnitřek
2. Avokádo rozkrojíme, vypeckujeme, vyjmeme dužinu, nakrájíme na plátky a ty pak ještě rozčtvrtíme
3. Cizrnu, avokádo, omytou rukolu, oloupanou, na nudličky nakrájenou cibuli, na drobno nasekanou bazalku dáme do mísy a podle chuti osolíme i opepříme
4. Citronovou šťávu promícháme z oloupaným utřeným stroužkem česneku, nalijeme na salát, vše dobře promícháme a nakonec navrch naskládáme kuřecí maso.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy