Klobásky zatočené do tvaru šneků, propíchnuté špejlemi, na oleji a cibuli opečené v troubě dozletova.
Ingredience:
600 g | vinných klobás |
300 g | cibule |
olej | |
sůl |
Postup:
- Vinné klobásy rozdělíme na 8 dílů, každý stočíme do závitku a spíchneme špejlí, aby se při pečení nerozvinuly.
- Na rozehřátý olej v pekáčku rozložíme oloupanou, na silnější plátky nakrájenou cibuli, na ni poklademe stočené klobásy, podle chuti osolíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180-190 °C.
- Uzeninu opečeme po obou stranách dozlatova.
- Na talířích klobásky poklademe opečenou cibulí a pokapeme šťávou z výpeku.
Jako přílohu podáváme čerstvé pečivo, nebo vařené brambory či bramborovou kaši.