Ve tvaru šneků orestované vinné klobásky, zapečené v troubě přelité omáčkou z černého piva a dalších ingrediencí.
Ingredience:
Rozpis na 6 porcí: | |
1 kg | vinné klobásy |
200 g | rajčatového protlaku |
200 g | anglické slaniny |
250 ml | černého piva |
3-4 ks | stroužky česneku |
2 ks | větší cibule |
mletý černý pepř | |
slunečnicový olej | |
sůl |
Postup:
1. Z vinné klobásy stočíme asi dvacet středně velkých šneků a sepneme je párátky
2. Šneky z obou stran krátce osmahneme na lžíci slunečnicového oleje, pak je položíme na dno pekáče
3. Do pánve po opečených klobásách dáme slaninu nakrájenou na nudličky a vyškvaříme ji, v momentě, kdy slanina začne hodně praskat přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a na plátky nasekaný česnek, restujeme 3 až 4 minuty
4. Nakonec k cibuli s česnekem přidáme protlak a černé pivo, osolíme, okořeníme pepřem, pak směsí přelijeme klobásky vyskládané v pekáči
5. V troubě vyhřáté na 200 °C pokrm zapékáme asi 20 minut.
Recept k článku: Sto lidí, sto chutí i na Štědrý den: Kdo si dá kapra, krocana nebo mořské řasy?