REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Šunka v křenu a smetaně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky šunky potřené hořčicí, obalené v nastrouhaném křenu, se smetanou v troubě zapečené.


Ingredience:
4 ksplátků šunky 1 cm silné (kladenské pečeně)
200 mlsmetany
5 lžicnastrouhaného křenu
hořčice na potření
mletý barevný pepř
petrželka na posypání
sůl

Postup:

1. Plátky šunky nebo kladenské pečeně potřeme po obou stranách hořčicí a obalíme v na jemno nastrouhaném křenu
2. Naskládáme do pekáčku, posypeme zbylým křenem, zalijeme smetanou a podle chuti osolíme a posypeme mletým barevným pepřem
3. Vložíme do předehřáté trouby a zakryté zvolna zapečeme cca 20 minut 4. Hotové posypeme na drobno nasekanou petrželkou a podáváme s různě upravenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy