Originální recept podle Ondřeje Slaniny, který ho připravil ve spolupráci s firmou Váhala. Upečte si v troubě kvalitní pekáčky nakrájené na kolečka a potopené v kečupovo-pivní marinádě doplněné o feferonky a cibuli.
Ingredience:
Na 4 porce: | |
8 ks | špekáčků (Špekáček od Slaniny bez éček) |
500 g | kečupu |
400 g | oloupané žluté cibule |
50 g | mírně pikantních feferonů |
500 ml | tmavého piva |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Špekáčky nakrájejte na silnější kolečka, cibuli zbavenou tuhého kořínku rozkrojte na polovinu a dále na klínky.
- Metličkou rozmíchejte kečup s tmavým pivem, opepřete a zalijte špekáčky, cibuli a celé feferony připravené v pekáči vhodné velikosti. Důležité je, aby suroviny byly zcela ponořené v omáčce a zakryté víkem.
- Nyní vložte do trouby na 160 °C a nechte péct minimálně 1 hodinu. Vyzkoušejte, jestli cibule zcela změkla a zda je vzniklá omáčka dostatečně hustá a dochucená. Pokud ne, odklopte víko a nechte ještě přibližně půl hodiny péct při 120°C.
- Pravděpodobně nebude třeba, ale případně podle chuti přisolte a ihned podávejte s čerstvým chlebem. Přejeme vám dobrou chuť.
TIP – Váhala a jeho Špekáčky od Slaniny – Příprava dobrého špekáčku je závislá jen na použití základních jednoduchých surovin. Ve špekáčcích od Slaniny najdete jen vepřové maso, špek a jako bonus 20 % hovězího masa, které špekáčkům dodává příjemnou výraznou masovou chuť. Nic jiného než maso, špek a koření v nich nehledejte. Ať si z nich připravíte utopence nebo si je opečete na ohni, garantujeme výborný chuťový zážitek.
Hmotnost: 680 g, Cena: 110,50 Kč
K dostání na www.vahala.cz a www.uzeninyodslaniny.cz