Vinná klobása patří mezi oblíbená jídla servírovaná o vánočních svátcích. Máme tu pro vás jednu z variant tepelné úpravy vinné klobásy, kterou si určitě zamilujete.
Ingredience:
1 kg | vinné klobásy |
50 g | strouhaného sýru |
0,5 cl | bílého vína |
2 ks | vejce |
1 lžíce | nastrouhaného křenu |
1 lžíce | solamylu |
olej |
Postup:
- Klobásy smotáme do šneka a spíchneme špejlemi.
- Rozklepneme vejce, rozmícháme s vínem, přidáme strouhaný sýr, křen, solamyl a vidličkou rozmícháme těstíčko.
- Stočené klobásy rozložíme na tác a přelijeme těstíčkem, necháme 2-3 hodiny v lednici rozležet.
- Plech potřeme olejem, rozložíme klobásy, přelijeme zbytkem těstíčka, které zůstalo na tácu.
- Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 200 C tak 15-20 minut.
Pečenou klobásu podáváme se šťouchanými brambory se slaninou a pórkem.
Poznámka:Text i foto: D. Marounek