Jde o jednoduchý recept vhodný i pro začátečníky. Stačí, kromě vinné klobásy a másla, papír na pečení, špejle, šikovné ruce a 30 minut čekání, než se vinná klobása v troubě upeče pěkně dozlatova.
Ingredience:
800-1000 g | vinné klobásy |
hladká mouka na obalení | |
papír na pečení | |
máslo | |
špejle |
Postup:
- Vinnou klobásu rozdělíme asi na 30 cm dlouhé kusy, ty smotáme do tvaru šneků a zajistíme špejlemi.
- Nejprve každý kus ještě obalíme v mouce, pak klademe na plech vyložený papírem na pečení.
- Na každý šnek poklademe kousek másla, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C, pečeme asi 15-20 minut, prostě pěkně dozlatova, pak šneky otočíme a opečeme dozlatova i druhou stranu.
Někdo doporučuje šneky před pečením spařit v horké vodě, stačí 30 sekund, pak prý nepraskají, ale není to nutné.