Na plátky nakrájené ledvinky, zprudka opečené na cibulovém základě, pak podušené, ochucené česnekem, kmínem, solí a majoránkou.
Ingredience:
600 g | vepřový ledvinek |
400 ml | vývaru nebo vody |
2-3 lžíce | oleje |
1,5 lžíce | hladké mouky |
1 ks | stroužku česneku |
1 ks | větší cibule |
majoránka | |
kmín | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Ledvinky očistíme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na slabé plátky, spaříme je ve vařící vodě, pak droby propláchneme vodou studenou
2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, orestujeme ji na tuku dozlatova
3. Přidáme ledvinky, po chvíli je mírně podlijeme vývarem a posypeme pepřem a kmínem
4. Přimícháme utřený česnek a vše podusíme tak 25 minut
5. Ledvinky necháme vypéci na tuk, zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme a zalijeme vývarem nebo vodou, vaříme je zhruba dalších 15 minut
6. Pokrm nakonec dochutíme solí a majoránkou, zamícháme a necháme ještě 5 minut provařit.
Jako přílohu servírujeme různě upravené brambory, knedlíky nebo těstoviny, případně rýži.