REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové ledvinky na pivu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky vepřových ledvinek podušené na cibulovém základě s rajčaty, paprikou a pivem.


Ingredience:
4 ksmenších vepřových ledvinek
4 ksrajčat
3 kscibule
3 ksstroužků česneku
1 kszelené papriky
1/3 lčerného piva
3 lžíceoleje
hladká mouka
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Vepřové ledvinky odblaníme, rozkrojíme na plocho, vykrojíme močovody, necháme je máčet ve studené vodě, osušíme a pak nakrájíme na plátky
2. Na rozehřátém oleji zpěníme oloupané, na drobno nakrájené cibule, přidáme plátky ledvinek a prudce orestujeme
3. Pak osolíme, opepříme, přidáme oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku, přilijeme dvě třetiny piva a necháme vydusit pod pokličkou téměř doměkka
4. Potom směs zaprášíme hladkou moukou, dolijeme zbývající pivo, přidáme na menší kousky nakrájená rajčata, očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku a pod pokličkou ještě vše dodusíme, aby zelenina i ledvinky byly měkké.

Doporučení:

Podáváme s rýží nebo chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy