REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Valašská kyselica II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z kysaného zelí, klobásy, hříbků, mrkve, brambor a zakysané smetany.


Ingredience:
300-500 gbrambor
1 velká hrstsušených hříbků
2 kspikantní klobásy
1 kssáčku bílého kysaného zelí
1 ksmrkve
1 kelímekzakysané smetany
kousek másla
hladká mouka
kmín
pepř
voda
ocet
sůl

Postup:

1. Pokrájené sušené houby dáme do misky a na 15 minut je zalijeme vroucí vodou 2. Mezitím scedíme zelí, propláchneme vodou, nakrájíme na menší kousky a uvaříme doměkka
3. V hrnci na rozpuštěném kousku másla opečeme na kolečka nakrájenou klobásu, přidáme scezené, vymačkané houby, promícháme, přisypeme kmín, podlijeme 1-1,5 l vody (podle toho jak chceme mít polévku hustou) a 10 minut vše povaříme
4. Pak do základu polévky přidáme oloupané, na menší kousky nakrájené brambory, a na kostičky nakrájenou mrkev, vaříme ještě 20 minut a nakonec přidáme uvařené zelí, zakysanou smetanu rozmíchanou s hladkou moukou, promícháme, ještě čtvrt hodiny vše povaříme a polévku dochutíme solí, pepřem i octem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy