REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Valašská kyselica

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krajová polévka z kysaného zelí, bílých fazolí, klobásy, sušených švestek …


Ingredience:
200 gkysaného zelí
100 gklobásy
50 gbílých fazolí
50 gsušených švestek
50 ghladké mouky
50 gmásla
2 dlsmetany
1 hrstsušených hub
nové koření
bobkový list
voda
sůl

Postup:

1. Fazole a houby na noc namočíme do vody
2. Druhý den přidáme zelí, vypeckované švestky, několik kuliček nového koření, bobkový list a polévku uvaříme
3. Zahustíme ji světlejší jíškou z másla a mouky, osolíme a zjemníme smetanou
4. Nakonec přidáme pokrájenou opečenou klobásu.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy