REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Úkrop

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Úkrop nebo také oukrop, polévka našich babiček. Využití vývaru vzniklém při vaření brambor.


Ingredience:
1 lvývaru z 1 kg uvařených brambor
4 ksbrambor
4 ksstroužky česneku
1 kscibule
majoránka
kmín
sůl

Postup:

1. Na oleji orestujeme na tenké plátky pokrájenou cibuli
2. Přidáme se solí utřený česnek a přelijeme horkým vývarem z uvařených brambor
3. Vložíme asi 4 ks brambor, zbytek použijeme na přílohu
4. Úkrop okořeníme majoránkou a pepřem, dle chuti osolíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy