REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z červené čočky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z vařené čočky, jablek a pórku, přelitý ochucenou zálivkou, posypaný ořechy, servírovaný na listech salátu.


Ingredience:
200 gčervené čočky
40 gsekaných vlašských ořechů
2 ksjablek
1 kspórku
hlávkový salát
Na zálivku:
2 lžícejablečného octa
2 lžíceolivovéího oleje
100 mljablečné šťávy
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Červenou čočku vaříme asi 10 mnut, pak scedíme a necháme okapat
2. Omytá jablka rozpůlíme, zbavíme jádřinců. nakrájíme na tenké plátky a omytý pórek nakrájíme na kolečka
3. Na zálivku smícháme olivový olej s jablečným octem i šťávou a ochutíme solí i pepřem
4. Do mísy dáme uvařenou čočku, nakrájená jablka i pórek, vše promícháme, přelijeme připravenou zálivkou a posypeme na hrubo nasekanými vlašskými ořechy
5. Salát podáváme na listech hlávkového salátu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy