Salát z vařené čočky, jablek a pórku, přelitý ochucenou zálivkou, posypaný ořechy, servírovaný na listech salátu.
Ingredience:
200 g | červené čočky |
40 g | sekaných vlašských ořechů |
2 ks | jablek |
1 ks | pórku |
hlávkový salát | |
Na zálivku: | |
2 lžíce | jablečného octa |
2 lžíce | olivovéího oleje |
100 ml | jablečné šťávy |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Červenou čočku vaříme asi 10 mnut, pak scedíme a necháme okapat
2. Omytá jablka rozpůlíme, zbavíme jádřinců. nakrájíme na tenké plátky a omytý pórek nakrájíme na kolečka
3. Na zálivku smícháme olivový olej s jablečným octem i šťávou a ochutíme solí i pepřem
4. Do mísy dáme uvařenou čočku, nakrájená jablka i pórek, vše promícháme, přelijeme připravenou zálivkou a posypeme na hrubo nasekanými vlašskými ořechy
5. Salát podáváme na listech hlávkového salátu.