REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlá tvarohová buchta s povidly

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lahodný moučník z nekynutého těsta s tvarohovou a povidlovou náplní. Rychle připravený a bez vážení.


Ingredience:
Na těsto:
2 hrnkyhladké mouky
1 hrnekmoučkového cukru
1 hrnekmléka
1/2 hrnku oleje
2 ksvajec
1 kskypřicího prášku do pečiva
1 ksvanilkového cukru
sůl
Na tvarohovou náplň:
500 gtučného tvarohu
250 gšvestkových povidel
1 hrnekmoučkového cukru
1 hrnekmléka
2 ksvajec
1 ksvanilkového pudinkového prášku
1 ksvanilkového cukru
2 lžícerumu
nastrouhaná kůra z 1 citronu
A dále:
hrnek o objemu 250 ml

Postup:

1. Mouku, cukr, špetku soli, prášek do pečiva a vanilkový cukr smícháme, přidáme olej, vejce a mléko a vymícháme do hladkého krému
2. Stejně tak v jiné míse spojíme suroviny na náplň: tvaroh, vejce, mléko, cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek, rum a nastrouhanou kůru z 1 citronu smícháme a zatím odložíme stranou
2. Plech (zde o rozměru 37×25 cm) s vyšším okrajem vysteleme papírem na pečení
3. Polovinu těsta rozetřeme pomocí stěrky
4. Pak přidáme tvarohovou náplň a na ni pomocí lžičky klademe kopečky povidel
5. Navrstvíme zbylé těsto a dáme do trouby
6. Pečeme cca 40 minut při teplotě 160 °C.

Doporučení:

Tato buchta je docela rychle hotová, je krásně vláčná a moc dobrá. Nejsme-li si jistí, zda je těsto upečeno, provedeme špejlovou zkoušku – pokud se těsto nechytá na špejli, máme hotovo.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy