REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rychlé jablečné řezy (hrk – hrk)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyzkoušejte tento recept na jablečné hrk-hrk řezy, což jsou v podstatě řezy s třepacím krémem. Mám ráda jednoduché, nepříliš pracné moučníky, tak jsem tomuto receptu dala šanci. A dobře jsem udělala! Zkuste tyto řezy taky, budete je mít hrk-hrk, raz dva :-)


Ingredience:
Na těsto:
200 gpolohrubé mouky
150 gcukru krupice
4 ksvejce (žloutky + ušlehaný sníh)
6 lžicteplé vody
6 lžicoleje
2 lžícekakaa
1/2 sáčkuprášku do pečiva
Na krém:
400 gjablek - oloupaná, zbavená jadřinců a nakrájená na malé kousky
200 gzakysané smetany
2 lžícevody
1-2 lžícecitronové šťávy
1 lžícemásla
1/2 lžičkyskořice
250 mlsmetany ke šlehání
1 balenívanilkový puding bez vaření
1 sáčekztužovač šlehačky
1 sáčekvanilínový cukr
1 sáčekskořicový cukr
badyán
cukr podle chuti (já už jsem jablka nepřislazovala)

Postup:

1. Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, při stálém šlehání opatrně přiléváme olej a teplou vodu
2. Vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a nakonec ušlehaný sníh z bílků
3. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu nebo vyloženém pečícím papírem při 180 °C přibližně 20-25 min
4. Nakrájená jablka dáme do kastrůlku, podlijeme vodou, přidáme citronovou šťávu, vanilínový a skořicový cukr, badyán, máslo a dusíme, ale jen chvilku, aby se jablka nerozvařila, dáme vychladit
5. Do misky, která jde dobře uzavřít víkem, dáme obě smetany, promícháme, vsypeme puding a ztužovač, misku uzavřeme a třeseme, dokud se nevytvoří krém, pak vmícháme vychladlá jablka
6. Na upečené a vychlazené těsto natřeme krém a dáme vychladit, můžeme posypat skořicí, kakaem nebo nastrouhanou čokoládou.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy