REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí filé smažené po pražsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce rybího filé, před usmažením aromatizované citrónovou šťávou a bílým vínem, usmažená do světle nazlátlé barvy.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 grybího filé
100 gstrouhanky
100 gtuku
40 ghladké mouky
10 gpetrželové natě nebo pažitky
50 mlbílého vína
40 mlmléka
30 mloleje
2 ksvajec
1 kscitrónu
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Rybí filé nakrájíme na porce
2. Mírně opepříme, posypeme sekanou petrželovou natí nebo pažitkou, pokapeme citrónovou šťávou, vínem a olejem, necháme v chladničce krátce uležet
3. Potom filé osolíme, obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a v prosáté strouhance
4. Zvolna smažíme v horkém tuku do světle nazlátlé barvy, ihned podáváme ozdobené plátkem citrónu.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme různě upravené brambory a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy