REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ryba ve vinném těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ryba obalená v těstíčku z mouky, bílého vína a dalších ingrediencí, usmažená dozlatova podávaná s ředkvičkovým salátem.


Ingredience:
800 gryby
1 kshlávkového salátu
1 kscitronu
olej na smažení
Na těstíčko:
1 lžičkasoli
200 mlsodovky
100 mlbílého vína
200 ghladké mouky
2 ksvajec
Na salát:
1 ksmalé salátové okurky
1 kssvazku ředviček
1 kszakysané smetany
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Omytou okurku a ředkvičky nakrájíme na malé kousky, promícháme je se zakysanou smetanou, dochutíme solí a pepřem
2. V misce prošleháme vejce se sodovkou, bílým vínem, hladkou moukou a solí
3. Očištěnou, omytou a osušenou rybu namočíme v těstíčku a usmažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje dozlatova
4. Podáváme s ředkvičkovým salátem, na plátky nakrájeným citronem a hlávkovým salátem.

Doporučení:

V těstíčku můžeme také usmažit kousky kuřete nebo krevety.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy