Ryba obalená v těstíčku z mouky, bílého vína a dalších ingrediencí, usmažená dozlatova podávaná s ředkvičkovým salátem.
Ingredience:
800 g | ryby |
1 ks | hlávkového salátu |
1 ks | citronu |
olej na smažení | |
Na těstíčko: | |
1 lžička | soli |
200 ml | sodovky |
100 ml | bílého vína |
200 g | hladké mouky |
2 ks | vajec |
Na salát: | |
1 ks | malé salátové okurky |
1 ks | svazku ředviček |
1 ks | zakysané smetany |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Omytou okurku a ředkvičky nakrájíme na malé kousky, promícháme je se zakysanou smetanou, dochutíme solí a pepřem
2. V misce prošleháme vejce se sodovkou, bílým vínem, hladkou moukou a solí
3. Očištěnou, omytou a osušenou rybu namočíme v těstíčku a usmažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje dozlatova
4. Podáváme s ředkvičkovým salátem, na plátky nakrájeným citronem a hlávkovým salátem.
V těstíčku můžeme také usmažit kousky kuřete nebo krevety.