REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí hranolky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hranolky z bílé ryby, například kapra nebo amura, osolené, ochucené česnekem, obalené v hladké mouce promíchaní se zázvorem, kmínem a červenou paprikou, usmažené dozlatova ve větším množství oleje.


Ingredience:
1 kgmasa z bílé ryby (kapr, amur, lín ...)
2-4 ksstroužky česneku
1 kskousek zázvoru
sladká mletá paprika
hladká mouka
drcený kmín
sůl
olej na smažení

Postup:

1. Vykostěné filety z nějaké bílé ryby, například kapra či amura, nakrájíme na proužky asi 1-1,5 cm silné a dlouhé kolem 10 cm
2. Vetřeme do nich česnek, osolíme a necháme minimálně 1 hodinu odležet
3. Hladkou mouku promícháme s mletým zázvorem, červenou paprikou a kmínem, ve směsi obalíme kapří hranolky
4. Smažíme ze všech stran pěkně dozlatova.

Doporučení:

Podáváme třeba s pečenými brambůrky a zeleninovou oblohou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy