Fritované rybí karbanátky z filé nebo hejka, hub, mléka, housky, másla a koření.
Ingredience:
500 g | rybího filé nebo hejka |
100 g | housky |
100 g | hub |
3 lžíce | strouhanky |
2 lžíce | másla |
100 ml | mléka |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Filé nebo hejka vykostíme a spolu s houbami a houskou zvlhčíme mlékem
2. Nejlépe dvakrát umeleme na masovém strojku
3. Osolíme, okořeníme pepřem, vmícháme rozpuštěné máslo a tvoříme malé karbanátky, které obalujeme ve strouhance
4. Smažíme při teplotě 180 °C cca 4-5 minut.
Rybí karbanátky podáváme s bramborovou kaší a kompotem nebo s vařenými brambory, tatarskou omáčkou a zeleninovým salátem, případně s rýží, tatarkou a zeleninou.